ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-JIU JITSU ΤΟΥΜΠΑ- GRAPPLING SCHOOL THESSALONIKI

Description

Η ΣΧΟΛΗ

Η σχολή μας  Grappling School Thessaloniki δημιουργήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016. Μετά απο χρόνια στέγασης του συλλόγου μας σε αλλα γυμναστήρια, σε όλη τη Θεσσαλονίκη, πάρθηκε η απόφαση να ανοίξει ενας χώρος ο οποίος αποτελεί πλέον το νέο σπίτι της ομάδας μας. Οι κύριοι άξονες μαθημάτων ήταν και είναι το ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ και το BRAZILIAN JIUJITSU στη συνέχεια ομως προσθέθηκε το JUDO η YOGA καθώς και άλλα αθλήματα που πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν τη διδακτέα ύλη .

BRAZILIAN JIU-JITSU

Η αρχαιότερη παράσταση, η οποία περιέχει αθλοπαιδιές και τμήματα του Παγκρατίου χρονολογείται από το 1600 π.χ. και βρέθηκε στην Αγ. Τριάδα στην Κρήτη. Υπάρχει όμως το παγκράτιο από πολύ παλαιότερα και είναι καταγραμμένο ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ διότι αναφέρεται στα ΟΡΦΙΚΑ και συγκεκριμένα στο στίχο 586 των Αργοναυτικών.

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ

Προπονητής του τμήματος τζούντο είναι ο Λάμπρος Αρναούτογλου, πτυχιούχος Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε ως αθλητής ελευθέρας Πάλης υπό τον Δάσκαλο Κώστα Τσάκαλο. Συνέχισε ως αθλητής τζούντο και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 1ο Dan υπό τον Δάσκαλο Ιγνάτιο Παρασκευόπουλο (μαύρη ζώνη 4ο Dan).

JUDO

Το βασικό χαρακτηριστικό του Brazilian Jiu-jitsu (Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου) είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, οι τεχνικές ρίψεων σε αυτό έχουν μειωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον αρχίζει όταν και οι δύο αθλητές βρεθούν στο έδαφος, καθώς εκεί η ποικιλία των τεχνικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δει κανείς στο Τζούντο.

YOGA

Η yoga ήρθε στο σύγχρονο δυτικό κόσμο από την Ινδία. Είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει το συγχρονισμό αναπνοής με μια σειρά στάσεων σώματός. Με αυτό τον τρόπο γίνεται αποτοξίνωση μυών και οργάνων και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Προσφέρει ένα δυνατό, ισορροπημένο, ευλύγιστο σώμα και ένα ήρεμο μυαλό. Κατάλληλο για όλους και για άτομα με προβλήματα στη μέση και τον αυχένα

Επικοινωνια

Contact

Location

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-JIU JITSU ΤΟΥΜΠΑ- GRAPPLING SCHOOL THESSALONIKI

 

Contact

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-JIU JITSU ΤΟΥΜΠΑ- GRAPPLING SCHOOL THESSALONIKI
  • By Creative Office
  • Email: grp@grp.gr
Please create a form with contact 7 and add.

Theme Settings > Item Pages > Contact > Contact Form ID