ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΜΠΑΛΕΣΗ Ι. ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ

Description

Κατ΄ Οίκον Λογοθεραπεία

Πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου, φωνής και ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες με:

.
 Καθυστέρηση στο λόγο
 Δυσκολίες στην άρθρωση
 Διαταραχές στη ροή της ομιλίας
 Νευρολογικές διαταραχές
 Βαρηκοϊα / Κώφωση
 Διαταραχές φωνής
 Διγλωσσία
 Νοητική υστέρηση/Σύνδρομα

.

Με τι ασχολείται η επιστήμη της λογοθεραπείας;

.
Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές που αφορούν το λόγο, τη φωνή, την ομιλία και την επικοινωνία, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Οι αιτίες που προκαλούν τις διαταραχές αυτές ποικίλουν και κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: νευρολογικές, εξελικτικές ή λειτουργικές. Τέλος, η λογοθεραπεία στοχεύει στην ομαλή ένταξη του ατόμου στο κοινωνικό ή στο σχολικό περιβάλλον.

.
Τι ακριβώς κάνει ένας λογοθεραπευτής;

.
Αρχικά, ο λογοθεραπευτής αξιολογεί το στάδιο της γλωσσικής αντίληψης και έκφρασης (ομιλίας) του ατόμου και εν συνεχεία χαράζει ένα πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης προσαρμοσμένο στις ανάγκες του- σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο-. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις με τη χρήση εποπτικού υλικού όπως κάρτες, βιβλία, παιχνίδια, ηλεκτρονικά προγράμματα και όργανα. Κατά τη διάρκεια του αποκαταστασιακού προγράμματος, ο λογοθεραπευτής καθοδηγεί παράλληλα σε δραστηριότητες που θα έχουν στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη της ομιλίας του θεραπευόμενου.

.
Γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσκολίες στο λόγο και στην ομιλία;

.
Εάν ένα παιδί παρουσιάζει δυσκολίες λόγου και ομιλίας τότε θα ήταν καλό να απευθυνθείτε σε ένα λογοθεραπευτή για να ελεγχθεί το στάδιο της γλωσσικής ανάπτυξης του παιδιού. Σε περίπτωση για παράδειγμα που ένα παιδί παρουσιάζει καθυστέρηση στην εξέλιξη του λόγου και της ομιλίας του είναι σημαντικό να βοηθηθεί άμεσα, ώστε να αποφευχθούν επιπρόσθετα προβλήματα στο γνωστικό, μαθησιακό αλλά και στο συναισθηματικό τομέα.

.
Μαθησιακές δυσκολίες

.
Ο όρος Μαθησιακές δυσκολίες/Δυσλεξία αναφέρεται σε ανομοιογενείς δυσκολίες που είναι δυνατόν να επηρεάσουν την ανάγνωση, τη γραφή, την ορθογραφία, τα μαθηματικά, την κρίση και γενικότερα την ικανότητα του παιδιού για μάθηση. Δεν οφείλονται σε αρνητικούς ψυχοπεριβαλλοντικούς παράγοντες ή απαραίτητα σε χαμηλή νοημοσύνη.
Οι πρώτες ενδείξεις των μαθησιακών δυσκολιών εκδηλώνονται από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, και εφόσον δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα με τον κατάλληλο τρόπο, ενδέχεται να ακολουθούν το παιδί μέχρι και την ενήλικη ζωή του.

Επικοινωνια

Contact
  • ΔιεύθυνσηΤήνου 15, Κερατσίνι
  • Τηλέφωνο6979 143 493
  • e-mailgkbalesi@yahoo.gr
  • Κατηγορία ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
  • Τοποθεσία Κερατσίνι
  • Tag λογοθεραπευτες κερατσινι, λογοθεραπευτες σαλαμινα

Location

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΜΠΑΛΕΣΗ Ι. ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Contact

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΜΠΑΛΕΣΗ Ι. ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ
  • By admin
  • Email: outstream.lab@gmail.com
Please create a form with contact 7 and add.

Theme Settings > Item Pages > Contact > Contact Form ID