ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ATHENS CENTER OF CAPOEIRA CORPO FECHADO

Description

Τι είναι η Capoeira

Η Capoeira είναι μία αφροβραζιλιάνικη μορφή τέχνης που συνδυάζει μάχη, χορό, παιχνίδι, ρυθμό και κίνηση. Είναι ένας διάλογος μεταξύ των παικτών, μια συνομιλία μέσω της κίνησης που μπορεί να πάρει πολλές αποχρώσεις ανθρώπινης εκφραστικότητας. Είναι ένα δημιουργικό και δυναμικό σύστημα έκφρασης και δομημένου αυτοσχεδιασμού.

Η εκμάθηση γίνεται βάση τεχνικών, χορογραφημένων κινήσεων, αυτοσχεδιασμού και σωματικής ενδυνάμωσης εστιάζοντας στην συνεργασία και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ των ασκούμενων.

Έχει μουσικές και κινησιολογικές βάσεις στην Αφρική που έχουν αναμιχθεί με ιθαγενή και Ευρωπαϊκά στοιχεία, δημιουργώντας μια πολυπολιτισμική τέχνη που έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο ελευθερίας ανά τον κόσμο. Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από αφρικανούς σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Angola, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια από τους Πορτογάλους αποικιοκράτες στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Οι σκλάβοι έφεραν ζωντανή την κουλτούρα τους και οι διάφορες εκφράσεις της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία κατά τη δημιουργία και την εξέλιξη της τέχνης.

Ποια είναι τα προτερήματα της Capoeira

Η τέχνη της Capoeira θα σας γεμίσει με υγεία, χαρά και σωματική ευεξία. Η αυτοπεποίθηση σας θα ανεβαίνει σε κάθε μάθημα, θα αποκτήσετε σωστή ισορροπία μεταξύ μυαλού και σώματος και η αντίληψή σας σε ότι αφορά τη μουσική και το ρυθμό θα αυξηθεί.

Η αντοχή έρχεται μέσα από την εντατική προπόνηση, αλλά θα υπάρξει επίσης και μία άμεση αύξηση των ενεργειακών σας αποθεμάτων. Η σωματική σας κατάσταση θα βελτιωθεί πολύ γρήγορα και πολύ σύντομα θα παρατηρήσετε έντονη μείωση του άγχους που προκαλεί η καθημερινότητα. Με απλά λόγια, θα εξασκήσετε πλήρως το σώμα σας, θα αυξήσετε τη δύναμη και την αντοχή σας, την ευλυγισία και την ισορροπία σας, και θα βελτιώσετε την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Η Capoeira λειτουργεί επίσης σαν μέσο επικοινωνίας και συναναστροφής μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες, δίνοντας σας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλούς, διαφορετικούς ανθρώπους και να γίνετε μέλος μιας μεγάλης κοινότητας η οποία διευρύνεται μέρα με τη μέρα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για ακόμα περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνια

Contact
  • Διεύθυνση Λουίζης Ριανκούρ και Αργολίδος 48, 115 23, Αθήνα
  • Τηλέφωνο6938 793 131
  • e-mailinfo@athenscapoeira.gr
  • Ιστοσελίδα https://capoeira-corpo-fechado.business.site/
  • Κατηγορία ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
  • Τοποθεσία Αμπελόκηποι Αττικής
  • Tag capoeira, capoeira athens, capoeira αθηνα, capoeira αμπελοκηποι, corpo fechado, καποέιρα, σχολες πολεμικων τεχνων, σχολες πολεμικων τεχνων αθηνα, σχολες πολεμικων τεχνων αμπελοκηποι, σχολες πολεμικων τεχνων πανορμου

Location

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ATHENS CENTER OF CAPOEIRA CORPO FECHADO

 

Contact

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ATHENS CENTER OF CAPOEIRA CORPO FECHADO
  • By Creative Office
  • Email: grp@grp.gr
Please create a form with contact 7 and add.

Theme Settings > Item Pages > Contact > Contact Form ID