ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ TAE KWON DO ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Α.Σ. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Description

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο Αθλητικός Σύλλογος ¨Αυτοάμυνα Περιστερίου¨ ιδρύθηκε το 1996 και καλλιεργεί έως και σήμερα με μεγάλη επιτυχία το Ολυμπιακό Άθλημα του Ταεκβοντο.

Παράλληλα, από το 2000 έως και το 2003 καλλιεργούσε και το Παγκράτιο Άθλημα.

TAE KWON DO

Το Τae Kwon Do είναι μία κορεάτικη παραδοσιακή πολεμική τέχνη. Ακολουθώντας τις ρίζες της, βλέπουμε ότι μας φέρνουν περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πίσω στην χώρα της Κορέας. Το Tae Kwon Do όπως το γνωρίζουμε σήμερα, διαμορφώθηκε στην δεκαετία του 1940. Πατέρας του σύγχρονουTae Kwon Do θεωρείτε από πολλούς ο στρατηγός Choi Hong Hi, ο οποίος και συνέδραμε πάρα πολύ στο να γίνει το άθλημα γνωστό σε ένα πιο ευρύ κοινό. Σήμερα, η κορεάτικη πολεμική τέχνη διαθέτει πολλούς φίλους και οπαδούς.

Πάρα πολλά σωματεία έχουν ιδρυθεί σε όλον τον κόσμο με πολλούς αθλητές να προπονούνται καθημερινά, γυμνάζοντας όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό τους. Εάν εξετάσουμε ξεχωριστά κάθε μία λέξη του ονόματος Tae Kwon Do, θα δούμε ξεκάθαρα ολόκληρη τη φιλοσοφία του. Η λέξη “Tae” σημαίνει πόδι, η λέξη “Kwon” σημαίνει χέρι-γροθιά, ενώ η λέξη “Do” μεταφράζεται ως μυαλό. Επομένως, το Tae Κwon Do είναι τόσο η εκμάθηση να χρησιμοποιούμε σωστά τα πόδια και τα χέρια μας (Tae & Kwon) όσο και ο τρόπος τον οποίο επιλέγουμε πότε και πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Είναι ο σωστός τρόπος να κάνουμε χρήση όλων των μελών του σώματός μας προκειμένου να προαγάγουμε την ειρήνη και έναν καλύτερο κόσμο. Όταν κάποιος ασχολείται με το Tae Kwon Do, έχει απόλυτη αρμονία μεταξύ του μυαλού και των κινήσεων του σώματός του. Στόχος είναι αυτή η αρμονία να μεταβιβαστεί τόσο στην προσωπική του ζωή όσο μετέπειτα και στην ίδια την κοινωνία.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για ακόμα περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνια

Contact

Location

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ TAE KWON DO ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Α.Σ. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

 

Contact

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ TAE KWON DO ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Α.Σ. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
  • By Creative Office
  • Email: grp@grp.gr
Please create a form with contact 7 and add.

Theme Settings > Item Pages > Contact > Contact Form ID